Összes oldalmegjelenítés

2015. május 31., vasárnap

Rumos puncsszelet

Puncsos süti, megint. A puncsos sütik azok, amiket nem tudok megunni. Ráadásul megint csak pár hozzávalóból, könnyen összeállítható, nem kell a fél életünket a konyhában tölteni egy kis sütisütés miatt (teszem hozzá, nem adom fel a reményt, hogy egyszer nekilátok a marlenkának...).

A recept alapja a Wexy-Nova Kft. által kiadott "Házias konyha" sorozat "Bögrével mért házi sütemények" című könyvéből való (16. oldal), természetesen apró változtatásokkal ...

Hozzávalók:

Tésztához:

1 bögre cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 bögre kefir
1/2 bögre étolaj
2 tojás
1 evőkanál rum (vagy rumaroma)
1 csomag sütőpor
2 evőkanál sütőpor
2 bögre liszt

Krémhez:

1 csomag puncsízű puding
4 evőkanál cukor
5 liter tej
1 dl rum (vagy rumaroma)
1 csomag mazsola
15 dkg vaj vagy margarin

Tetejére:

10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étolaj
vagy magunk készítette csokimáz, amelynek a receptje itt található

Elkészítése:

A cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a tojással. Hozzáadjuk a kefirt, az étolajat és a rumot. Simára keverjük a sütőporral és a kakaóporral elvegyített liszttel, a kapott tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd egy megfelelő méretű (nagyjából 25*35 cm-es) sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben a két adag tésztát külön-külön kisütjük, nagyjából 10 perc alatt.

A megsült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni. Míg a tészta hűl, elkészítjük a krémet.

A pudingport a leírt módon elkészítjük, majd a habosra kevert vajjal alaposan kikeverjük. Belekeverjük az előtte a rumba áztatott mazsolát a rummal együtt. A kész krémet a két lap közé töltjük, a tetejét csokival, illetve saját magunk által készített csokimázzal bevonjuk.

Pihentetés után tetszőlegesen szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...