Egy egyszerű grill étel, ami miatt ez a bejegyzés íródik, mert ha nyár és meleg, akkor grillezés. Inkább este, mikor lemegy a nap, de akkor aztán mindent bele. Pácolhatunk vastag szeletekre vágott tarját (vagy más szaftos húsfélét) mustárban, frissen őrölt borssal, ha az edényt felöntjük olajjal, hogy teljesen ellepje, akkor már a hét közepén előkészülhetünk a nagy eseményre és az eredmény biztosan garantált lesz. Süthetünk grillkolbászt, virslit, kukoricát, paradicsomot, paprikát, bármit. És itt van a bejegyzés főszereplője, a saslik. Nyársra húzott hús, szalonna, hagyma, zöldség faszénparázson átsütve. Egy pohár finom hideg limonádé, zöldségköret, nyár.
Hozzávalók:
ízlésünk szerinti hús közepes darabokra vágva
hagyma (lilahagyma)
cukkini
szalonna
valamint bármi, amit kívánunk, akár paprika, vastag szelet kukorica, kolbász, akármi
A hozzávalókat felváltva a nyársa húzzuk, majd faszénparázson megsütjük.
Körete: nagyon finomra vágott lilahagyma, paradicsom, paprika, uborka, amit meglocsolunk olívaolajjal, sózunk, friss borsot tekerünk rá és a színe miatt kap egy nagy csokor apróra vágott snidlinget.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése