Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2015. július 25., szombat

Saslik

Tényleg, de tényleg nem akartam ezt a bejegyzést egy közhellyel kezdeni, mely szerint nyár van és meleg, de mégis így sikerült. Magam részéről úgy gondolom azonban, hogy szerencsére. Eleget kell fázni az év másik felében, így legyen csak jó idő, meleg. Nyilván azonban a melegben megváltoznak a táplálkozási szokásaink, inkább könnyedebb, könnyen elkészíthető ételekre vágyunk, illetve sok folyadékra, gyümölcsre. Nem kell kinn üldögélni a napon, valamennyi figyelmeztetést érdemes betartani, de összességében azért szerintem nem vagyok egyedül a gondolataimmal a nyár előnyeit illetően.
Egy egyszerű grill étel, ami miatt ez a bejegyzés íródik, mert ha nyár és meleg, akkor grillezés. Inkább este, mikor lemegy a nap, de akkor aztán mindent bele. Pácolhatunk vastag szeletekre vágott tarját (vagy más szaftos húsfélét) mustárban, frissen őrölt borssal, ha az edényt felöntjük olajjal, hogy teljesen ellepje, akkor már a hét közepén előkészülhetünk a nagy eseményre és az eredmény biztosan garantált lesz. Süthetünk grillkolbászt, virslit, kukoricát, paradicsomot, paprikát, bármit. És itt van a bejegyzés főszereplője, a saslik. Nyársra húzott hús, szalonna, hagyma, zöldség faszénparázson átsütve. Egy pohár finom hideg limonádé, zöldségköret, nyár.

Hozzávalók:

ízlésünk szerinti hús közepes darabokra vágva
hagyma (lilahagyma)
cukkini
szalonna
valamint bármi, amit kívánunk, akár paprika, vastag szelet kukorica, kolbász, akármi

A hozzávalókat felváltva a nyársa húzzuk, majd faszénparázson megsütjük.

Körete: nagyon finomra vágott lilahagyma, paradicsom, paprika, uborka, amit meglocsolunk olívaolajjal, sózunk, friss borsot tekerünk rá és a színe miatt kap egy nagy csokor apróra vágott snidlinget.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...