Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
5 dkg cukor
1 tojássárga
2 dkg élesztő
pici só
valamint
1 kűrtőskalács sütő kézi készülék
Elkészítése:
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a cukrot a tojássárgát és a lisztet. Alaposan kidolgozzuk, puha, rugalmas tésztát készítünk. A kidolgozott tésztát fél óráig pihentetjük, kelni hagyjuk. Fél óra után a tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd ujjnyi (férfi mutatóujj) szélességben felcsíkozzuk. A sütőfát beolajozzuk, a tésztacsíkokat feltekerjük a fára úgy, hogy az egyes rétegek átfedjék egymást, majd forró olajban aranybarnára sütjük. A megsült kalácsokat a fáról lehúzzuk és a még forró kalácsot ízlésünk szerint darált cukrozott dióba, fahéjas cukorba forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése