Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2015. december 6., vasárnap

Hortobágyi húsos palacsinta 2. (rántott, húsos palacsinta)

Amennyire biztos voltam a legutóbbi recept, a kürtőskalács autentikus mivoltában, annyira nem tudom, hogy a hortobágyi húsos palacsinta melyik receptje az igazi. Egyet tudok, gyerekkoromban nekünk ez volt az igazi, a másik fajtát, amelynek a receptje szintén a blogon van csak később ismertem meg.
Annyi bizonyos, hogy akik szeretnék a húsos palacsintát, de valami hiányzott nekik a teljes élményhez, ők próbálják meg így panírozva és kirántva. Lehet, hogy ez lesz az, amire vágytak. Egyszerű és gyorsan elkészíthető étel, bármilyen alkalomra, bármikor.

Hozzávalók:

Ugyan azok a hozzávalók, mint a már idézett másik verziónál, illetve kiváló ez az étel megmaradt, másnapos pörköltből is (bármilyen húsból is készült), ha azt már unjuk és készítenénk belőle valami finomat. Ha a kész pörköltet kívánjuk felhasználni, akkor azt daráljuk le, illetve ha nincs húsdarálónk, akkor konyhai aprítóval dolgozzuk el, hogy egy szép homogén masszát kapjunk, amivel a palacsintákat megtölthetjük.
Szükségünk lesz még a panírozáshoz tojásra, lisztre és zsemlemorzsára, valamint a sütéshez étolajra.

Elkészítése:

Addig, ameddig a palacsintákat megtöltjük semmi különbség nincs a másik verzióhoz képest. A töltéskor készíthetünk szabályos oldalú palacsintákat, hosszabbakat, tekerhetjük, ízlésünk szerint készítsük, egyre kell csak vigyázni, hogy a "végei" ne maradjanak szabadon, hogy a töltelék ne vándoroljon ki belőle.

A kész töltött palacsintákat aztán liszt-tojás-zsemlemorzsa klasszikusába panírozzuk és bő olajban szép barnára sütjük.

Tálalhatjuk magában, kerülhet mellé párolt rizs, krokett (képen), de egy szelet friss kenyér is. Szerintem magában a legjobb, mellé kínáljunk tartár mártást (amit én most megbolondítottam egy kevés csípős paprikakrémmel, hogy csípjen picit, mert szeretem a csípőset) és egy finom pohár rozét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...