Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2016. február 21., vasárnap

Vadnyúlgerinc egyszerűen

A vadnyúl gerincéből, amit a múltkor kaptam, egyszerű mustáros-tejszínes szósszal készült egy gyors vacsora. Semmi felhajtás, egyszerűen, gyorsan, néhány hozzávalóból, de az eredmény fantasztikus. Annyira omlós, szaftos, hogy leírhatatlan.

Hozzávalók (2-4 személyre, étvágytól függően):

2 egész vadnyúl gerinc (hártyázva, formázva)
4 dl zsíros tejszín
2 evőkanál mustár
olívaolaj
só, bors, borókabogyó

Elkészítése:

A gerinceket, amelyeket minden hártyától, íntól megtisztítottunk, frissen őrölt borssal megszórjuk, majd egy edénybe tesszük és felöntjük annyi olajjal, ami ellepi és így hagyjuk érlelődni pár napig. A húst előtte bekenhetjük mustárral, ízlésünk szerinti fűszerekkel, de ne sózzuk.

Amikor eljött az idő, egy serpenyőt felteszünk a tűzre, közepesre hevítjük, kevés olívaolajat öntünk bele, majd a húst minden oldaláról szépen nyugodtan körbesütjük, ilyenkor sózzuk. Ha körbesült, akkor berakjuk a 200 °C-ra melegített sütőbe (alsó-felső sütési mód), ahol 10 perc alatt készre sütjük.
Én véresen szeretem az ilyen típusú húsokat, de Szabó Tamás fővadász úr, akitől származik azt mondta, hogy vadnyulat nem szabad véresen enni, legyen átsütve. Ő a szakértő, én hiszek neki, tehát a vadnyúl gerincét úgy fogyasszuk, hogy átsütöttük rendesen. De azért ne szárítsuk ki, mert akkor borzasztó lesz!

Ha a hús készen van, félretesszük pihenni, a serpenyőbe öntjük a zsíros tejszínt, hozzáadjuk a mustárt, pár szem borókabogyót, amit előtte szétnyomtunk, majd addig forraljuk, míg besűrűsödik a szósz.

A húst 1-2 cm-es darabokra vágjuk, elrendezzük a tányéron és meglocsolgatjuk a szósszal.

Ennyire egyszerű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...