Nem ettem még kuszkuszt és elérkezett az idő, hogy ezt is megkóstoljam. Gondoltam kiváló előételnek, ha saláta készül belőle, így ez lett. Egyszerűen elkészíthető, dekoratív előélet lett, a kuszkuszt pedig mindenkinek csak ajánlani tudom, mert finom. Variálhatjuk kedvünkre ezt az ételt is, amihez éppen kedvünk van. Most így készült, legközelebb lehet, hogy más kerül bele.
Hozzávalók (4-6 személyre):
Kuszkuszhoz:
20 dkg kuszkusz
4,5 dl forrásban lévő víz
diónyi vaj
só, bors
és ami kerül bele:
1 kisebb marék koktélparadicsom
1 kisebb kígyóuborka
1 kisebb piros kaliforniai paprika
1 nagy csokor snidling (újhagyma zöldje, póréhagyma, amit sikerül szerezni)
1 nagy csokor petrezselyem zöldje
20 dkg feta (vagy hasonló, fehér sós sajt)
valamint babcsíra (vagy más, ízlésünk szerinti csíra)
a mártáshoz:
1 nagy csokor petrezselyem zöldje
1 gerezd fokhagyma
nagyobb csipet só
pár tekerés frissen őrölt bors
pár korty olívaolaj
pici víz
Elkészítése:
A kuszkuszt azért jó készíteni, mert annyi teendő van vele, hogy a felforralt vizet ráöntjük, megsózzuk, borsozzuk, majd a lehető legjobb módon lefedjük és negyed órára elfelejtjük. Az eltelt időben a kuszkusz felszívja a vizet és szépen megduzzad, megpuhulnak a szemek. Negyed óra múlva rádobjuk a vajat (ha nem szeretjük, akkor olívaolaj is jó lesz) és egy villa segítségével gyöngéden átkeverjük.
A zöldségeket kisebb, egyforma darabokra vágjuk, majd a kuszkuszba forgatjuk. A saláta gyakorlatilag elkészült.
A mártáshoz a hozzávalókat egy turmix (vagy hasonló eszköz) segítségével összedolgozzuk, ha túl sűrű, pici vízzel lazítjuk.
A tálalás van csak hátra.
Tányérra kerül a kihűlt saláta, amelyre teszünk némi babcsírát és pár egész levél petrezselyem zöldjét díszítésnek, majd körbelocsolgatjuk a mártással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése