Összes oldalmegjelenítés

2016. december 23., péntek

Kuszkuszsaláta petrezselyemmártással

Nem ettem még kuszkuszt és elérkezett az idő, hogy ezt is megkóstoljam. Gondoltam kiváló előételnek, ha saláta készül belőle, így ez lett. Egyszerűen elkészíthető, dekoratív előélet lett, a kuszkuszt pedig mindenkinek csak ajánlani tudom, mert finom. Variálhatjuk kedvünkre ezt az ételt is, amihez éppen kedvünk van. Most így készült, legközelebb lehet, hogy más kerül bele.

Hozzávalók (4-6 személyre):

Kuszkuszhoz:

20 dkg kuszkusz
4,5 dl forrásban lévő víz
diónyi vaj
só, bors

és ami kerül bele:

1 kisebb marék koktélparadicsom
1 kisebb kígyóuborka
1 kisebb piros kaliforniai paprika
1 nagy csokor snidling (újhagyma zöldje, póréhagyma, amit sikerül szerezni)
1 nagy csokor petrezselyem zöldje
20 dkg feta (vagy hasonló, fehér sós sajt)

valamint babcsíra (vagy más, ízlésünk szerinti csíra)

a mártáshoz:

1 nagy csokor petrezselyem zöldje
1 gerezd fokhagyma
nagyobb csipet só
pár tekerés frissen őrölt bors
pár korty olívaolaj
pici víz

Elkészítése:

A kuszkuszt azért jó készíteni, mert annyi teendő van vele, hogy a felforralt vizet ráöntjük, megsózzuk, borsozzuk, majd a lehető legjobb módon lefedjük és negyed órára elfelejtjük. Az eltelt időben a kuszkusz felszívja a vizet és szépen megduzzad, megpuhulnak a szemek. Negyed óra múlva rádobjuk a vajat (ha nem szeretjük, akkor olívaolaj is jó lesz) és egy villa segítségével gyöngéden átkeverjük.
A zöldségeket kisebb, egyforma darabokra vágjuk, majd a kuszkuszba forgatjuk. A saláta gyakorlatilag elkészült.
A mártáshoz a hozzávalókat egy turmix (vagy hasonló eszköz) segítségével összedolgozzuk, ha túl sűrű, pici vízzel lazítjuk.  

A tálalás van csak hátra.

Tányérra kerül a kihűlt saláta, amelyre teszünk némi babcsírát és pár egész levél petrezselyem zöldjét díszítésnek, majd körbelocsolgatjuk a mártással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...