Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2016. december 23., péntek

Színes reggeli


Akár maradékokból is pillanatok alatt összedobható egyszerű, finom és gyors reggeli. Nyissuk ki a hűtőt és indítsuk be a fantáziánkat.


Maradék kifliből készülhet mini sajtos hot-dog. A kifli végeit levágjuk, a belsejét átfúrjuk, belefűzünk egy méretre vágott virslit (legjobb a juhbeles), lekenjük tojás és tej keverékével, amibe fokhagymaport, sót és borsot raktunk, majd gazdagon megszórjuk reszelt sajttal (most ementáli, de bármilyen ízlés szerinti sajt kiváló) és a 200 °C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütés módon pár percig sütjük, míg a sajt ráolvad, kicsit megpirul.

Kész leveles-vajas tésztából készülhet mini sajtos csiga és virslit is elrejthetünk a tésztában.
A csigák elkészítése roppant egyszerű. A kinyújtottan kapható leveles-vajas tésztát kiterítjük, majd reszelt sajttal gazdagon megszórjuk (a sajt ízlés szerint bármilyen lehet), szorosan feltekerjük, majd 1 cm vastag szeleteket vágunk, kés lapjával ellapítjuk, a kiflihez készült tojásos keverékkel megkenjük, majd a forró sütőben (amiben a kifliket is sütöttük) addig sütjük, míg aranybarna színt kap. A maradék leveles-vajas tésztát vékony csíkokra vágjuk (1-2 cm), majd betekerjük a virslit és megsütjük.

Mindegyik falatka sülhet egyszerre. Hamarabb végzünk.

A tányérra kerülhet avokádókrém. Az érett avokádót villával összetörjük, zúzott fokhagymával, apróra vágott paradicsommal, olívaolajjal, sóval, frissen őrült borssal, esetleg pár csepp citromlével, durvára vágott petrezselyemzölddel elkeverjük és kész. Az avokádó mellé szárzeller került, amely gyengéd ízével jól harmonizál az avokádókrémmel. Maradék paradicsom, paprika, uborka és szárzeller apróra vágásával friss vegyes zöldségek is elférnek még a tányéron, tovább színesítve azt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...