Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2021. november 27., szombat

Fasírt muffin

Igen, húsból muffin. Nem tudom kinek az ötlete volt és azt sem, hogy ki volt az első, aki "elkövette", de miért ne? Mivel az "eredeti" receptet nem ismerem, így ez egy saját próbálkozás. Az ötlet nem rossz egyébként, mert kevesebb a macera vele, kevesebbet kell mosogatni is utána, mintha külön sütögetnénk a fasírtot, nem is lesz kajaszagú az egész lakás és a köret a tetején hever. Kedves olvasók, legközelebb szilveszteri malactortával örvendeztetek meg mindenkit (persze, hogy nem, azért mindennek van határa...).

Jut eszembe, már az Instagramon is elérhető a blog. labasfazekfakanal Várok ott is mindenkit, aki szeret itt nézelődni...

A blogon van már pár fasírt ötlet korábbról is: baconbe tekerve és a kicsit nehezebben elkészíthető, de nagyon finom és különleges skót tojás.

Érdemes kísérletezgetni, mert a fasírtnak ezer arca van.

 

Hozzávalók (10-12 darabhoz, amellyel 4-5 fő is jól tud lakni):

1 kg darált sertéshús lapockából (vagy amelyik részérből szeretjük, vagy más hús, amit szeretünk)

2 tejben ázott zsemle

2 tojás

1 jó nagy fej finomra aprított vöröshagyma

só, bors, őrölt kömény, őrölt római kömény (ízlés szerint, érdemes kipróbálni, mert érdekes aromája van), fűszerpaprika

500 gr szeletelt bacon

4-5 közepes szem krumpli

vaj

tej

őrölt szerecsendió

 

Elkészítése:

A darált húst alaposan összedolgozzuk az ízlésünk szerinti fűszerekkel, a tojásokkal, kevés zsiradékon megfonnyasztott aprított vöröshagymával és tejbe áztatott, kinyomott zsemlével, majd egyforma (10-12 dkg-os adagokra) osztjuk, gombócozzuk és körbetekerjük egy szelet szalonnával úgy, hogy az aljára is jusson. Egy muffinsütőbe kapszlikat rakunk, ebbe mehet a betekert hús, majd 170 °C-os légkeveréses sütőben sütjük kb 40 percig, óvatosan kiszedjük a formákból, mert forró, majd habzsákból a tetejére nyomjuk a krumplipürét (mintha süteményt díszítenénk). Ezt követően visszatesszük a sütőbe egy tepsiben és 200 °C-os grill alatt kb 10 percig sütjük még.

A krumplipüré hagyományosan készül annyi csavarral, hogy a vajon és a tejen kívül 2 tojás sárgája is kerül bele, hasonló a hercegnő burgonya masszájához. Fűszere az őrölt szerecsendió.. 

Ízlésünk szerinti salátát, vagy savanyúságot kínálunk mellé.

Tipp: azért nem süti, így a kisülő zsír miatt minden elázhat és takaríthatunk ezerrel, így érdemes a muffinsütőt egy sütőpapírral bélelt tepsibe tenni és úgy sütni.

Természetesen az Electrolux sütő kiváló munkát végzett...

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...