Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. január 29., vasárnap

Egyszerű és gyors sült cirkecomb


Hozzávalók

4 db csirkecomb (vagy csak felső/alsó combrész, de akkor személyenként 2 darab)
sültcsirke fűszersó
2-3 kanál étolaj

A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk. A fűszersót összekeverjük az étolajjal és a combokat alaposan összekenjük, alul és a bőrös részén is, még a bőre alá is kenhetünk belőle. Beletesszük egy tepsibe, pár korty vizet öntünk alá és 190 °C-on, alsó sütés+légkeveréssel 45 perc alatt megsütjük. Ha az idő letelt, akkor megnézzük és ha megpuhult, akkor az alufóliát levéve a grill alá tesszük (ha van) és a bőrét ropogósra sütjük. Ha nincs grill, akkor hamarabb levesszük az alufóliát és úgy sütjük, hogy a bőre jó ropogós legyen. Vigyázni kell, hogy ne szárítsuk ki nagyon a húst, mert élvezhetetlen lesz.

Köret

sült csirkecomb-most párolt zöldborsós rizzsel-
Krumplipüré: személyenként egy közepes-nagyobbacska krumplit puhára főzünk sós vízben, majd ha megpuhult, akkor leszűrjük, majd vajat (margarint) és tejet adunk hozzá és összetörjük a krumplinyomóval, szép simára.

Párolt rizs: egy fazekat felforrósítunk, öntünk bele pár korty étolajat, majd ha felhevült, akkor beleteszünk egy bögre rizst és átforgatjuk a forró olajon. Közben a rizs mennyiségének kétszeresét kitevő vizet felforralunk. Ha a rizsszemek fehéredni kezdenek, akkor felöntjük a forró vízzel és a tüzet rögtön levesszük a legalacsonyabb fokozatra. Szépen lassan pároljuk fedő alatt. Mikor felöntöttük vízzel, először csak a rizs másfélszeres mennyiségével, akkor önthetünk bele egy fél bögre zöldborsót is. Óvatosan kell kevergetni, mert a szemek összetörnek. Ha már majdnem puha a rizs, akkor lezárjuk a tüzet és fedő alatt pihentetjük. Ha nagyon kiszáradt és a szemek még nagyon kemények, akkor a maradék vizet is hozzáöntjük. Én bele szoktam dobni egy leveskockát, ezzel szoktam ízesíteni, de simán sózni is jó. Ha van, akkor szoktam beleszórni aprított petrezselyem zöldjét is.




1 megjegyzés:

  1. Imádom, és ahogy nézem, összefut a nyál számban. Ínycsiklandozó, guszta, profi munka :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...