Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. március 25., vasárnap

Csirke melle és mája tejszínes zöldborsós raguként elkészítve

Egy rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel. Improvizáció, bár gondolom, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek már eszébe jutott. A készítésekor egy nagy hibát elkövettem, amit legközelebb nem. Egy lábasban készítettem, pedig egy nagy serpenyőben kellett volna.

Hozzávalók:

30 dkg csirkemell
30 dkg csirkemáj
20 dkg zöldborsó
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem zöldje
3 gerezd fokhagyma
0,25 l zsíros tejszín
olívaolaj, étolaj
só, bors, őrölt kömény, 1 kiskanál koriander mag, majoránna

Elkészítése:

A húst és a májat is nagyobb darabokra vágjuk, csíkozzuk (ha úgy érzi ízlésünk, akkor vékonyra is csíkozhatjuk). Tehát akkor nem egy lábasban, hanem egy jó nagy serpenyőben pár kanál olíva olaj és étolaj keverékében a félfőre vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk. Ha megfonnyadt, akkor rádobjuk a mellet és átsütjük. Ha szép színe van, akkor rádobjuk a borsót, majd a májat is. Ízesítjük sóval, borssal -ezzel lehet gazdagabban is bánni-, csipet őrölt köménnyel, majd egy kiskanálnyi mozsárban összetört koriander maggal, egy nagy csipet majoránnával. Belenyomjuk a fokhagymát is. Furcsa lehet a fűszer-összeállítás, de megkóstoltam és finom.
Mikor minden benne van, akkor pirítjuk, pároljuk, ameddig a máj is átpuhul, ami hamar bekövetkezik, majd felöntjük a tejszínnel és beforraljuk, közben hozzáadjuk a felvágott petrezselyem zöldjét is. Megkóstoljuk, ha kell utána ízesítjük. Az egész egy negyed óra.

A kész ételt párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...