Szerintem van valami mostanában a margarinokkal, vagy csak nekem nem jön össze. Mostanában sokszor járok úgy, hogy készítem a krémet és amikor az jön, hogy a pudingos alapot, vagy éppen a főzött krém alapot a margarinnal és a a porcukorral össze kellene keverni, akkor kicsapódik a margarin és pöttyös lesz az egész krém. Az ízét persze nem befolyásolja a dolog, csak esztétikailag hagy kívánni valót maga után, de eléggé dühítő. Ilyenkor aztán mérgemben leturmixolom, ettől a kis csomók ugyan eltűnnek, viszont a cuppanós krémemből egy eléggé híg állagú krém lesz, amely miatt szintén nem a legtökéletesebb a végeredmény. Szerintem a margarinokkal van valami, mert mindig mindent ugyan úgy csinálok.
Megsütöttem ezt a süteményt. Nagyon kellemes citromos ízű szelet, a tésztája is rendkívül finom, omlós, puha. Csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg finomliszt
1 evőkanál zsír
3 evőkanál cukor
1 darab tojás
1 darab tojás
kb. 1 dl tej
1 csomag szalalkáli
csipet só
Krémhez:
4 dl tej
4 evőkanál rétesliszt
1 citrom leve
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
Elkészítése:
Ha mind a három lap megsült, akkor hagyjuk, hogy kihűljenek.
Már csak a sütemény összeállítása van hátra. A tepsi aljára tesszük az egyik lapot, majd megkenjük a krém felével, rátesszük a második a lapot, majd a krém másik felét és végül a tetejére a harmadik lapot. Máz nem kell rá.
A kész süteményt pár órán keresztül a hűtőben pihentetjük, majd szélezzük és felvágjuk. Tálaláskor porcukorral megszórhatjuk.
Én is többször jártam már így, nem tudom mi lehet az oka. Esetleg meg kéne próbálni vajjal, hátha az nem csapódik ki?
VálaszTörlésIgazad lehet Konyhavirtuóz. De ez akkor is felháborító, hogy egyre fejlettebb a világ, különleges dolgok jelennek meg, bizonyos termékek, pont az élelmiszerek pedig silányulnak.
Törlés