Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2013. február 10., vasárnap

Csicsás szelet

Ez a süti somogyi kockának indult. Valami krémes sütit ettem volna, de olyat, amit eddig még nem próbáltam. Már felütöttem a tojásokat, amikor rájöttem, hogy kevés kakaóporom van, így nem biztos, hogy a receptben szereplő 2 csokis piskótára elég lesz. Ekkor arra gondoltam, hogy akkor lesz piros tészta, zöld krém és egy tarka-barka sütemény lett a végeredmény. Az íze ugyan olyan gondolom, mint az eredeti sütinek, csak kissé csicsás lett.

Hozzávalók:

Piskótákhoz:

9 darab tojás
9 kanál finomliszt
9 kanál cukor
1,5 csomag sütőpor
2 evőkanál natúr kakaópor
1,5 dl étolaj
3 csipet só
piros ételfesték

Krémekhez:

6 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag csokis pudingpor
30 dkg margarin
25 dkg porcukor
zöld ételfesték

Elkészítése:

Süssük meg a piskótákat. Minden egyes piskótát 3 tojásból, 3 evőkanál lisztből, 3 evőkanál cukorból, 0,5 dl étolajból és fél zacskó sütőporból keverjük ki úgy, hogy a fehérjét kemény habbá verjük, a többi hozzávalót krémesre keverjük, majd a habbal összeforgatjuk. Kicsit sűrű lesz, de ne ijedjünk meg. Az egyik tészta sima világos piskóta, a másik a kakaótól barna, a harmadik a piros ételfestéktől rózsaszínű lesz. A tésztákat 170 °C-os előmelegített sütőben kb 6 perc alatt (tűpróbáig) megsütjük, majd hagyjuk hűlni. A tésztamennyiség piskótánként kb 35 x 25 cm-es tepsire való. Míg hűl, készítsük el a krémet.

Főzzük meg a pudingokat 3-3 dl tejben. A csokis pudinggal nincs semmi teendő, hagyjuk hűlni. A vaníliás pudingba cseppentsünk zöld ételfestéket, majd ezt is hagyjuk hűlni.

A margarint keverjük habosra a cukorral, majd az 1/3 részét keverjük el a csokis, 2/3 részét a zöld színű vaníliás krémmel.

Állítsuk össze a sütit.

A barna piskótával kezdjünk, amit kenjünk meg zöld krém felével, majd tegyük rá a sima piskótát. Erre mehet az összes barna krém, erre mehet a rózsaszín piskóta és végül a tetejére a zöld krém maradék, másik fele. A tetejét szórjuk meg színes cukordekorral.
Szélezzük le és vágjuk egyforma, hosszúkás szeletkékre. Lehet nem látszik rajta, de finom.







2 megjegyzés:

  1. Milyen mutatós lett a csicsás sütid! És biztos finom is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nagyon kedves vagy és diszkréten meg tudtad fogalmazni -ami igaz is-, hogy mennyire ronda is lett szegényke. De legalább finom volt.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...