Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2013. március 17., vasárnap

Bounty szelet

Kókuszos és nagyon krémes sütemény. A "klasszikus" vasárnapi húsleves-rántott hús ebéd utáni emésztgetéshez. Vagy egy csésze kávé mellé.

Hozzávalók:

Tésztához:

25 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 tojás
1 evőkanál natúr kakaópor
1 csomag sütőpor
csipet só

Kókuszos rész:

6 tojásfehérje
25 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék
csipet só

Krém:

6 tojássárga
3 evőkanál rétesliszt
4 dl tej
20 dkg margarin (vagy vaj)
20 dkg porcukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból állítsuk össze a tésztát. Felezzük el, majd az egyik felét nyújtsuk tepsi méretűre és tegyük bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

A tojásfehérjéből a cukorral verjünk nagyon kemény habot, majd forgassuk bele a kókuszreszeléket. Ezt a kókuszos habot simítsuk el a tepsiben lévő tésztán. A tészta másik felét nyújtsuk ki, majd fektessük a kókuszos hab tetejére. Néhány helyen szurkáljuk meg egy kés hegyével és 180 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben (gázon közepesnél nagyobb fokozaton) 15 perc alatt süssük meg. Ha készen van, vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.

Amíg hűl, készítsük el a krémet.

A lisztet keverjük el a tojássárgákkal és a tejet fokozatosan hozzáadva keverjük csomómentesre, majd a keveréket tűzre téve állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. A krémet hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor a porcukrot a margarinnal keverjük habosra, majd adagoljuk hozzá a krémalapot és keverjük el.

A kihűlt süteményre kenjük rá a krémet, majd a tetejét vonjuk be mázzal, amelyet 10 dkg cukorból 1 nagy evőkanál kakaóporból és 1 dl vízből főztünk, majd 5 dkg margarint (vajat) forgattunk bele. A sűrű mázat ha rácsorgattuk a sütemény tetejére, akkor egy kanál segítségével kevergessük el a tetejét, márványos mintázatot kialakítva. Tegyük hűtőszekrénybe pár órára, majd vágjuk fel és fogyasztható.

Kicsit macerás süti, de érdemes vele foglalkozni.








2 megjegyzés:

  1. Erre már én is régóta készülök, csak száznál is több recept vár elkészítésre...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha szereted a kókuszos sütit, akkor ezt érdemes előre venni a sorban.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...