Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2013. március 31., vasárnap

Rántott csirkemell tekercs M

Nem mertem Cordon Bleu-nek hívni ezt az ételt, mert ugyan rettentően hasonló, de nem borjúból, hanem csirkemellből készült és nem sonka van a belsejében, hanem finom bacon. Így belegondolva, jobb is, hogy nem mertem a híres rokon után elnevezni, így legalább nem követtem el szentségtörést. Az alapból kiindulva rengeteg variációban készíthetjük el ezt az ételt, amely készüljön borjúból, sertésbélszínből vagy csirkemellből, sonkával vagy szalonnával, egyszerű trappistával, vagy éppen ementálival, az eredmény elbűvölő lesz.

Hozzávalók (3-5 személyre, étvágytól függően):

5 szelet csirkemell
5 szelet jó minőségű bacon (vagy valamilyen finom sonka)
5 darabka trappista sajt
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
só, bors

Elkészítése:

A szép nagy szelet csirkemellről levesszük a kis szüzet, majd a mellett keresztben kettévágjuk. A szeleteket ezután két folpack fólia között vékonyra klopfoljuk. A kiklopfolt húsra ráfektetünk egy szelet bacont, a hús méretéhez igazított sajtdarabot helyezünk a végére, majd a lehető legszorosabban feltekerjük és a végeit benyomkodjuk.. A feltekert húst sózzuk (ízlés szerint borsozzuk), majd panírozzuk és közepes hőmérsékletű olajban megsütjük szépen lassan, hogy belül is átsüljön. Ha ügyesen végeztük a feltekerést és a panírozást, akkor a sütéskor nem fog kifolyni. Nem kell fogpiszkálóval megtűzni és hasonlók, bízzunk magunkban és nem lesz baja sütéskor.
Ha a hús átsült, akkor rézsútosan vastagabb szeletekre vágjuk, majd kicsit széthúzva helyezzük a tányérra.

A körete egyszerű krumplipürés (krumpli sós vízben megfőzve, majd vajjal, őrölt szerecsendióval és tejjel alaposan áttörve), amelyet két evőkanál segítségével formára igazítva adunk mellé a tányéron (párolt rizzsel is nagyon finom).

Tavaszváró hangulata miatt készítettem mellé egyforma darabkákra vágott lilahagymából, paradicsomból, paprikából és uborkából kevés sóval, borssal és olívaolajjal egy kis "salátát", amelyet mellette tálalhatunk a tányéron. Díszítésül szórjuk meg finomra vágott újhagymával.







1 megjegyzés:

  1. Megcsináltam, sikerűlt, nagyon finom volt. Csináltam hozzá burgonya krokettet, az is sikerűlt, és az is finom volt.Úgyhogy mostmár büszke lehetsz rám, hogy nem a fagyasztottat eszem :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...